fbpx

IDB-ondersteuning voor ananastelers

GFC NIEUWS- Een werkgroep van het ministerie van Landbouw, Veelteelt en Visserij (LVV) heeft vorige week een survey gehouden onder landbouwers die ananas telen.

Deze survey maakt deel uit van het “Strengthening of the production of passion fruit, pineapple and soursop in Suriname” project, dat was voorgesteld door het ministerie van LVV en is goedgekeurd door de Inter-American Development Bank (IDB).

Het doel van de survey is om data te verzamelen, zodat het ministerie verder beleid kan maken en uitvoeren op het gebied van ananasteelt in Suriname. Dit vanwege de grote vraag naar ananas binnen de verschillende sectoren (horeca en sappen industrie) in ons land.

BEKIJK OOK
Bij herdenking gesneuvelde militairen binnenlands conflict: dit mag nooit meer gebeuren

Het aantal boeren, verschillende teeltmethoden en de lokale variëteiten zijn de drie belangrijke punten waarop er gelet zal worden tijdens de survey.

Van de vele varianten van ananas zoals de ‘Ingi-nasi’, lont`ede, blakaman en de bofroe ede, is de ‘Ingi-nasi’ de meest geprezen soort, die lokaal gebruikt wordt.

Deze week zal de werkgroep in de dorpen Matta, Powakka, Redidoti en Casipora verder gaan met de survey onder de ananas telers.