fbpx

IDB- Lening voor Volksgezondheid en BOG

Met een melding van de lening door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), kunnen zaken gerealiseerd worden op het ministerie van Volksgezondheid. Zo krijgt het ministerie middels deze lening een nieuw gebouw en zullen de faciliteiten van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG) compleet gerenoveerd worden.

”Het is een project dat ik ben komen aantreffen als minister. Ik heb de laatste maanden hard aan getrokken,” aldus de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Volgens de minister is er voldoende vrije ruimte op de hoek van de Rodekruislaan en Gravenberchstraat voor het opzetten van een nieuw hoofdkantoor, aangezien het oude aan de Henck Arronstraat niet meer voldoet.

De bewindsman verwacht dat binnen een maand de aanbesteding afgerond zal zijn, waarna men kan beginnen met de bouw welke medio 2021 een feit zal moeten zijn.

OOK INTERESSANT
Autovrije zones tijdens bezoek Indiase president aan Suriname

Volgens de IDB moet de lening bijdragen in het geven van antwoord op uitdagingen waarmee eerstelijnszorg en gezondheidszorg binnen deze sector verbeterd moet worden. Minister Elias geeft aan dat er inderdaad uitdagingen zijn, maar dat Suriname het niet slecht doet. “Wij zijn zelfs kampioen in malariabestrijding in de regio. Maar je moet blijven investeren om dit te behouden en te verbeteren.”

Om die reden worden de faciliteiten gerenoveerd van het BOG en een nieuw gebouw voor het ministerie opgezet.