fbpx
IC-plekken AZP verruimd naar 50

GFC NIEUWS- Het aantal bedden op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is verruimd van 25 naar 50. Een verdubbeling, dankzij de actie van SU4SU.

“Mede dankzij de input van SU4SU en mede dankzij de donaties die de bedrijven en de gemeenschap hebben gegeven, zijn wij in staat geweest om toch op een redelijke wijze ons voor te bereiden op de crisis die zou komen, zegt Kwame van der Hilst, Cardioloog in het Academisch Ziekenhuis en lid van het Covid-19 crisisteam van het AZP.

In een videoboodschap legt hij uit hoe de donaties van SU4SU ervoor zorgen dat er meer patiënten opgevangen kunnen worden.

Met de opgehaalde gelden is apparatuur voor diagnostiek en beademing, testkits en beschermende middelen aangeschaft.

SU4SU is de vorige week ook in Nederland gestart met inzamelen van geld. Dat gebeurt via een Nederlands nummer van het Nederlandse Rode Kruis.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…