fbpx
Facebook Pagelike Widget

HVB wil meer vrouwen in besluitvorming

GFC NIEUWS- In het kader van de Internationale Dag van de Vrouw heeft de Genderraad van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) een speciale dag voor de vrouw georganiseerd.

Volgens Gladys Sapoen, voorzitter van dit Genderraad, zijn er nog weinig vrouwen in de besluitvorming en de politiek. Hiermee acht de HVB meer vrouwen te inspireren en hen de tools aan te reiken om hen bewuster te maken.

“We moeten elkaar meer motiveren om succesvol te worden en hoger op de maatschappelijke ladder te komen.” Ze merkt op dat het vaak de vrouwen zijn die elkaar niet gunnen en ziet dat graag veranderd.

Reina Cirino, ondervoorzitter van het Vrouwenparlement Forum (VPF), gaf een presentatie over het boek: Vrouwen en besluitvorming. “Wanneer een vrouw een positie wordt aangeboden, zegt ze niet meteen ja. Ze gaat eerst goed erover nadenken. Terwijl de man het gelijk durft.”

Volgens haar kiezen vele vrouwen om op latere leeftijd de uitdaging aan te gaan, omdat zij eerst aan hun gezin denken. “Een van de strategieën om carrière te maken als vrouw is om te netwerken. Het is een goed moment om van elkaar te leren en open te zijn.”

Cirino gaf de aanwezige vrouwen enkele tips mee aan de aanwezige vrouwen die carrière willen maken in de politiek of als leidinggevende.

Mariette Nahar en Jutta Soekarnsingh, hoofdbestuursleden van de HVB zijn ook de mening toegedaan dat er nog te weinig vrouwen participeren in de politiek. Het is een enorme uitdaging, maar als vrouw weet je dat je met jouw multifunctionele taak binnen het gezin van grote waarde bent als het gaat om de ontwikkeling van jouw land.

Ze zijn het beiden er over eens dat vrouwen elkaar moeten ondersteunen om zo in de gelegenheid gesteld te worden om veel meer voor Suriname te gaan betekenen. Zij konden zich terugvinden in de presentatie van Cirino en hopen dat met zulke activiteiten vrouwen aan zelfreflectie zullen doen om zo na te gaan van wat beter kan en zeker ook wat nog meer kan.

Raymond Sapoen, politiek leider van de HVB, geeft aan enorm ingenomen te zijn met deze activiteit in verband met de Dag van de vrouw. “De vrouw neemt binnen de HVB een centrale positie in en en met alle hedendaagse uitdagingen is het goed om bij elkaar te komen om elkaar de ondersteuning te geven. Het is niet altijd even makkelijk, maar is zeker niet onmogelijk als de wil aanwezig is.”

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…