fbpx

HVB viert kerst met dak- en thuislozen

GFC NIEUWS- De Genderraad van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HBB) is haar kerstactiviteiten dit jaar gestart met haar traditionele kerstviering met de bewoners van het Bureau Thuis – en Daklozen in Paramaribo.

Ruim 60 daklozen werden woensdag vergast op een kerstdiner, kerstzang gebed en geschenkjes.

Deze mensen die buiten hun schuld om aan de onderkant van de samenleving leven, worden elk jaar in de kerstperiode bedacht door de organisatie.

Gladys Sapoen, voorzitter van de Genderraad, gaf de essentie aan van Kerstfeest, namelijk het delen van liefde bovenal met de sociaal kwetsbaren uit onze samenleving.

“Ondanks het feit dat vooral tijdens de kerstdagen het bij velen gaat om materiele zaken zijn er in dit leven te veel dingen die wij te weinig geven aan onze medemens. De mooiste dingen in het leven hoeven geen geld te kosten. Zaken als aandacht, tijd, liefde en waardering zijn gratis, maar tegelijkertijd ook heel schaars in onze wereld. En deze zaken willen wij nu graag delen met mensen die vaak op straat leven, eenzaam zijn en die zelden iets hebben om naar uit te kijken, “aldus de voorzitter.

BEKIJK OOK
Van ‘t Hogerhuysstraat zondag afgesloten vanwege werkzaamheden Wegenautoriteit

Sapoen besloot door te zeggen dat de maand december wordt ervaren als een maand van vreugde en vergiffenis. Vreugde door de geboorte van Jezus Christus met de boodschap van hoop, bevrijding en vernieuwing.

“Maar laten wij als jonge Surinaamse natie het kerstfeest ook goed gebruiken, vergiffenis te schenken aan hen die dat vragen en het pad van verzoening opzoeken in het belang van alle Surinamers en de toekomst van dit mooi land”.