fbpx

HVB versterkt structuren in het westen

GFC NIEUWS- “In Nickerie zijn er alleen 3 partijen in de race naar de verkiezingen. Paars, oranje nanga HVB. De rest heeft niets in Nickerie te zoeken”, zei de politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) Raymond Sapoen, op een wijkvergadering zaterdag te Zeedijk.

Sapoen deed een oproep aan de aanwezige Nickerianen het toonbeeld te blijven van hard werken en sparen, ook in tijden waar het economisch moeilijk gaat.

“Laten wij er alles aan doen om onze Nickeriaanse kinderen die landelijk het best op school presteren, een goede toekomst te geven. De HVB heeft ook in Nickerie de afgelopen periode ruime aandacht gegeven aan vorming en educatie van jong en oud in haar partijcentrum, want dat is ons ding. De partij staat bekend als een partij voor educatie en niet als een partij van birti winkries of pakketten”, aldus Sapoen.

Met het oog op de komende verkiezingen benadrukte de partijleider de keus van de burgers.

“U hebt de keus om op 25 mei 2020 partijen af te straffen of te belonen. Ondanks de moeilijke economische situatie zijn er als gevolg van de crisis een paar hervormingen ingevoerd de afgelopen 4 jaren zodat we nu weer op spoor zijn, een beetje kunnen sparen als land en wegen kunnen asfalteren. Oe no keba ete, want hervorming na wan langa proces! Hervorming is een must, stilstaan is geen optie, ook niet voor Nickerie. Daarom moet u de HVB blijven ondersteunen op de dag van de verkiezingen”, zei Sapoen.

De partijleider maakte zich tegelijkertijd ernstig zorgen om het leningenbeleid van de regering. “Als we onze leendrift niet onmiddellijk temperen, komen we in de gevarenzone en da wo crash baka!”, waarschuwde Sapoen.

BEKIJK OOK
Resocialisatiesessie voor jongeren in Opa Doelie

Ashna Nunda, voormalig rr-lid van de PL en lid van het afdelingsbestuur van de HVB, sprak haar dankbaarheid uit namens de gehele Nickeriaanse gemeenschap voor de introductie van de elektronische ID die in het district zelf kan worden gemaakt.

“Nu hoeven we niet helemaal naar de stad af te reizen voor onze burgerzaken, maar dankzij de slagvaardige minister Mike Noersalim besparen we nu enorm veel tijd en geld. Dit is ook een stukje hervorming om de kwaliteit van ons leven te verbeteren middels ICT”, aldus Nunda.

Mario Austerlitz, van huis uit leerkracht, vertaalde aan de andere kant de grote teleurstelling van honderden onderwijsgevenden in Nickerie die met het nieuw systeem zich niet meer kunnen inschrijven voor de MO-A en MO-B opleiding.

“We zijn geen tegenstander van vernieuwing, maar willen niet dat onze leerkrachten die zich verder willen bekwamen helemaal naar Paramaribo moeten afreizen. Dit is discriminatie,”, aldus Austerlitz.

Sapoen beloofde deze kwestie zeker met de minister van Onderwijs te bespreken en deelde de Nickerianen tenslotte mee dat de feestelijke herdenking van 2 jaren HVB op 2 november met een massameeting zal plaatsvinden op haar partijcentrum te Nieuw Nickerie.

Op de vergadering werden drie kernbesturen van Zeedijk geïnstalleerd die onder leiding staan van Watina Waidoe, Maureen Djosetro en en Nadiran Amatngalim.