fbpx
HVB: Surinaams electoraat heeft gekozen voor “nieuwe” regeerders

GFC NIEUWS- Het Surinaams electoraat heeft gekozen voor “nieuwe” regeerders.

Als rechtgeaarde democraten, maar meer nog als hervormers en vernieuwers in de politiek feliciteren het bestuur en leden van de Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB) hierbij alle partijen die zetels hebben behaald bij de afgelopen verkiezingen van 25 mei.

De partij zal de komende periode aan evaluatie doen en nieuwe strategieën bedenken om haar boodschap van hervorming en vernieuwing gebaseerd op de zelf geïnitieerde O+O=O (Onderwijs plus Ondernemerschap is Ontwikkeling) formule nog beter naar de samenleving te communiceren.

Ondanks de partij gedurende een zeer uitdagende verkiezingscampagne heeft getracht de bevolking het belang van onder meer dit gedachtegoed bij te brengen heeft het zich niet mogen vertalen in zetels.

Waar de partij zich echter zorgen om maakt is de toenemende kapitaalinflux vanuit grote partijen aan kiezers bedoeld om gedwongen te stemmen of om juist niet te stemmen. Deze verontrustende ontwikkeling leidt niet alleen tot stemvorming, maar zegt ook iets over het verkiezingsmoraal in ons land. “Niet getreurd. De HVB gaat door.”

Als grootste buitenparlementaire partij zullen wij de nieuwe regering kritisch blijven volgen en waar nodig zeer zeker ondersteunen bij de implementatie van de door hun gestelde doelen mits deze van meerwaarde zijn voor de burgerij.

De HVB hoopt dat de nieuwe coalitie zich niet laat leiden door een beleid op basis van etnische verkaveling maar uitgaat van een beleid op basis van sociale en economische doelen voor elke Surinamer, ongeacht etnische of religieuze afkomst.

De HVB spreekt haar hartgrondige dank uit aan alle 7369 burgers die landelijk hun stem hebben uitgebracht op de partij en de sympathisanten op afstand. Met uw ondersteuning zullen wij gedurende de komende periode de boodschap van hervorming en vernieuwing voortzetten op weg naar de verkiezingen van 2025.

Echter, alle activiteiten vanuit de partij zijn tot nader order stop gezet vanwege de drastische toename van het aantal mensen dat besmet is geraakt met Covid-19.

De HVB doet een beroep op alle Surinamers om in hun euforie en overwinningsroes de nodige protocollen in acht te nemen en de maatregelen zoals uitgevaardigd door de regering c.q. het Covid-19 crisismanagementteam stipt op te volgen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…