fbpx

HVB roept op tot meer respect en vaderlandsliefde

GFC NIEUWS- De Hervormings – en Vernieuwingsbeweging (HVB) heeft zaterdag tijdens een ressortmeeting in Para Oost, alwaar ook de installatie plaatsvond van de Jongerenraad van het district onder leiding van Roshan Mohamed en de Genderraad die wordt voorgezeten door Natasha Lieveld, opgeroepen tot meer respect.

Partijleider Raymond Sapoen maakte van de gelegenheid gebruik om bij de herdenking van 44 jaar Srefidensi een oproep te doen aan een ieder om meer respect voor elkaar en elkanders mening te hebben.

“Vooral in de aanloop naar de verkiezingen van mei volgend jaar roep ik vooral politici en politieke partijen op om respectvol met elkaar om te gaan. Laten we van ons mooi land geen bananenrepubliek maken”, aldus Sapoen.

De HVB-topman deed tegelijk de oproep om meer vaderlandsliefde te etaleren.”We mogen over het beleid van mening verschillen als politieke partij, maar als het gaat om de soevereiniteit van Suriname moeten we als een man staan achter onze vlag.”

BEKIJK OOK
PAHO viert 120 jaar gezondheidsbevordering in de regio

Sapoen hekelde in dit verband de brief die de VHP en anderen hebben gericht aan Oppenheimer om de 150 miljoen US Dollar lening af te wijzen.

“Er zijn voldoende democratische instrumenten om het economisch beleid van de regering aan de kaak te stellen en we moeten niet vergeten: ‘wie zijn neus schendt schendt ook zijn aangezicht’.”

Ten aanzien van de lening deed Sapoen verder de dringende oproep aan de regering volledige transparantie te verschaffen en de mogelijkheid te bekijken dat Staatsolie als de toekomstige eigenaar van de Afobakadam zelf de lening te laten nemen.

Staatsolie staat nu stevig in haar schoenen en heeft voldoende assets en kredietwaardigheid om dit relatief laag bedrag op korte termijn voor haar rekening te nemen.