fbpx
Facebook Pagelike Widget

HVB-project: Hulp voor Buren

GFC NIEUWS- Blue Green Multiservices en de jongeren van de Hervormings- en VernieuwingsBeweging (HVB) zijn een campagne gestart waarbij zij hulpbehoevenden uit deze kwetsbare groep ondersteunen.

De campagne draagt de naam “Hulp voor Buren”.

De ondersteuning bestaat uit het geven van voorlichting over het coronavirus, senioren voorzien van de noodzakelijke levensmiddelen en hulp bieden bij het halen medicatie.

De Stichting Educate the Community with a Purpose (ECP), een werkarm van de HVB, heeft in samenwerking met Suriname Public Health Prevention, de HVB-jongeren getraind.

De training bestond uit de onderdelen coronapreventie en mantelzorg voor seniore burgers. Ook werd er een demonstratie gegeven hoe op de juiste manier de handen te wassen. De training vond plaats in de zaal van het Surinaams Rode Kruis.

Daarnaast is door de HVB-jongeren een platform opgericht waar hulpbehoevenden hun hulpvraag kunnen stellen.

De HVB-jongeren zorgen er vervolgens voor dat de boodschappen gedaan worden, of in noodgevallen, hulp wordt ingeschakeld door een vrijwilliger vanuit de buurt: “Buurthulp”.

Ondanks dat de overheid en haar werkarmen zich terdege inzetten en dagelijks preventieve maatregelen uitvaardigen ter bescherming van ieder mens en om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zijn wij er met zijn allen voor verantwoordelijk dat dit virus geen epidemische vormen aanneemt in ons land.

Met deze campagne zorgen deze jongeren ervoor dat er hulp is voor wie het nodig heeft en dragen zij er aan bij dat de Surinaamse bevolking gezond blijft en de verspreiding van dit virus wordt gestopt.

De campagne wordt uitgevoerd in Paramaribo, Wanica, en Commewijne.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…