HVB prijst culturele- religieuze diversiteit

In het kader van Navratri heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) de afgelopen dagen bezoekjes afgelegd aan enkele Mandirs in onder andere Kwatta en Houttuin. “In onze politieke overtuiging neemt de diversiteit van cultuur en geloofsuitingen een heel belangrijke plaats in en is tevens een verrijking voor onze natie. Het erkennen en accepteren hiervan is een voorwaarde voor een vreedzame Suriname en daarom geven wij gepaste aandacht aan bijzondere geloofsuitingen zoals Navratri die door miljoenen Hindoes wereldwijd wordt beleefd”, aldus politiek leider Raymond Sapoen tijde ns de dienst in het Shri Vishnu Mandir te Houttuin.

Hij gaf verder aan dat de 9 speciale avonden die beheerst worden door diepe devotie en meditatie ons bij uitstek de kans geven om een nieuw begin te maken in ons leven: een nieuwe start met nieuwe kennis en spirituele rijkdom. Het gaat om een periode waarin wij ons bezinnen over verschillende deugden en kwaliteiten die zin geven aan het leven.

Zo betoogde de partijleider dat wij ons ver moeten houden van HEBZUCHT. “Hebzucht is vernietigend voor de kwaliteit van ons leven, ook in de politiek.” Hij riep de aanwezigen op om in dit kader zich te bezinnen over een belangrijk aspect van Navratri, namelijk tevredenheid.

“Laten wij ons onthouden van de drang naar overconsumptie, macht en materialisme en vooral in deze moeilijke economische periode juist de helpende hand uitsteken naar hen die het echt zwaar hebben. Andere deugden die wij ons als mens tijdens Navratri bezinnen, zijn zaken zoals innerlijke reiniging, zelfontplooiing, zelfreflectie, overwinning van onwetendheid en geluk binnen de familie”, meent Sapoen.

Zoals gebruikelijk werd de dienst afgesloten met de gezamenlijke vegetarische avondmaal, waarna een geldelijke donatie volgde van de HVB aan het Mandirbestuur.(GFC)

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...