HVB organiseert voorleesdagen voor kinderen

GFC NIEUWS- Om kinderen te stimuleren meer te lezen heeft de HVB Genderraad afgelopen zaterdag op een prikkelende, creatieve en beeldende manier voorgelezen.
Door middel van attributen en een verkleedpartij werden de kinderen van Para en Nickerie voorgelezen door bekende Surinamers. Dit in het kader van de voorleesmaand.
Volgens Gladys Sapoen, voorzitter van de Genderraad, is het belangrijk dat kinderen van jongsaf aan zich leren inbeelden in verhalen, waardoor het lezen beter en makkelijker wordt. Dit vooral omdat er minder gelezen wordt. Op zo een manier wordt lezen avontuurlijk en begrijpelijk voor kinderen.
De HVB onderstreept het belang van lezen. Lezen bevordert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie, vergroot het empatisch vermogen van het kind en heeft nog veel meer voordelen voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die veel lezen doen het ook beter op school.
Aan het eind van de voorleesdag hebben de kinderen genoten van lekker eten. De eerstvolgende voorleesdag is op 25 februari in het hoofdkwartier van de HVB.
De partij gaat in alle districten voorleesdagen organiseren. Op deze manier wil de partij een bijdrage leveren aan het vormen van een goede basis van de komende generatie. Een volk dat leest is een volk dat zich wil ontwikkelen en dat wil de partij zeker verder stimuleren.

Overige berichten