fbpx
HVB organiseert voorleesdagen voor kinderen

GFC NIEUWS- Om kinderen te stimuleren meer te lezen heeft de HVB Genderraad afgelopen zaterdag op een prikkelende, creatieve en beeldende manier voorgelezen.

Door middel van attributen en een verkleedpartij werden de kinderen van Para en Nickerie voorgelezen door bekende Surinamers. Dit in het kader van de voorleesmaand.

Volgens Gladys Sapoen, voorzitter van de Genderraad, is het belangrijk dat kinderen van jongsaf aan zich leren inbeelden in verhalen, waardoor het lezen beter en makkelijker wordt. Dit vooral omdat er minder gelezen wordt. Op zo een manier wordt lezen avontuurlijk en begrijpelijk voor kinderen.

De HVB onderstreept het belang van lezen. Lezen bevordert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie, vergroot het empatisch vermogen van het kind en heeft nog veel meer voordelen voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die veel lezen doen het ook beter op school.

Aan het eind van de voorleesdag hebben de kinderen genoten van lekker eten. De eerstvolgende voorleesdag is op 25 februari in het hoofdkwartier van de HVB.

De partij gaat in alle districten voorleesdagen organiseren. Op deze manier wil de partij een bijdrage leveren aan het vormen van een goede basis van de komende generatie. Een volk dat leest is een volk dat zich wil ontwikkelen en dat wil de partij zeker verder stimuleren.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.