fbpx

HVB opent partijcentrum in Para

GFC NIEUWS- “Je opent geen partijcentrum in een district als je niet gelooft in de groei van jouw partij en als je niet zeker bent van zetelwinst. Para kon zichzelf geen beter cadeau geven voor het afsluiten van dit jaar.”

Dit zei de politieke leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) Raymond Sapoen, vrijdag bij de opening van de partijcentrum te La Vigilantia in het district Para.

Hij herinnerde het aanwezig publiek eraan hoe rustig men is begonnen in dit district, omdat het niet altijd even makkelijk was de mensen te overtuigen weer geloof te hebben in de politiek niet alleen, maar zeker van het feit dat de H.V.B. de partij is die het anders wil doen.

Deze woorden van Sapoen werden ondersteund door vorige sprekers die aangaven dat de partij niet meer weg te denken is in Para.

Robby Ainoel, kernvoorzitter van Simonspolder, gaf aan dat hij zich in het begin alleen had aangesloten bij de partij en hij zich de woorden van de politieke leider steeds in de mond nam. Die zei namelijk bij een kerninstallatie dat elke nieuweling die zich komt aansluiten bij de partij een winst is. Eén die de boodschap van vernieuwing heeft begrepen en trots is die eenheid, transparantie en eerlijkheid te delen.

Ook Clyde Wongsoprajitno, coordinator van het district Para, gaf aan dat het de HVB zal zijn die harmonie licht en ontwikkeling zal brengen voor dit district. Hij geeft aan dat de groei van de partij te danken is aan de sterke verbondenheid en eenheid onder de leden van de HVB.

Hij is ervan overtuigd dat dit partijcentrum mede ervoor zal zorgen dat de partij op 25 mei 2020 verzekerd mag zijn van zetelwinst. De coordinatie van de uit te zetten werkgroepen zal zeker beter plaatsvinden in dit partijcentrum, evenzo als het aankomt op het binnenhalen van de nieuwe leden die hier de nodige informatie van de partij zullen meekrijgen.

BEKIJK OOK
Dode en gewonde bij verkeersongeval

Mike Noersalim, voorzitter van de HVB, gaf aan dat werderzijds respect binnen alle gelederen van de partij hoog in het vaandel staat en dat zal ook niet anders zijn in Para.

“Overal in Suriname is het zo dat bepaalde delen overheerst worden door een of twee bevolkingsgroepen. Zo kan het zijn dat in Para Oost meer Javanen en creolen voorkomen en in de andere delen meer andere bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Feit is dat wij niemand in hokjes gaan plaatsen want daar is de partij niet voor.”

“Wij kunnen geen etnische partij zijn omdat wij iedereen nodig hebben om die ontwikkeling te brengen en iedereen moet geloof hebben zonder voor wat , hoort wat. Wij groeien, omdat u wilt dat wij samen groeien.”

De voorzitter gaf verder aan dat er leiders zijn die hun achterban oproepen om te halen bij een andere partij wat er te halen valt, maar dat zij in het stemhok moeten weten hoe te stemmen. Hij keurt dit ten strengste af, omdat men zo de mens leert om oneerlijk te zijn en om anderen voor de gek te houden.

De HVB doet hieraan niet mee en men hoeft deze boodschap absoluut niet te verwachten van de leiders van de partij.

Alvorens over te gaan tot de opening van het partijcentrum riep Sapoen een ieder op om de boodschap van de partij zoveel als mogelijk over te brengen aan vooral de first time voters en de zwevende kiezers en aan de mensen die hoop in de politiek hebben verloren.

“Wij zijn nu in de moeilijkste fase naar de verkiezingen toe. Onze voorsprong gaan wij moeten uitbouwen en laat dit centrum de verbinding zijn tussen Para Oost en Para Noord, het centrum die ons de nodige stemmen zal helpen opleveren. Het kan anders en samen moeten wij het anders gaan doen,” luidde tot slot zijn boodschap.