fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

HVB maakt zich klaar voor de verkiezingen

Op een structurenmeeting op 30 juni in het partijcentrum van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) in Wanica werden diverse besturen van de partijorganen officieel geïnstalleerd door de partijvoorzitter Mike Noersalim. Het ging om de besturen van het Congres, de Jongerenraad, de Genderraad, de Adviesraad en het Kennisinstituut.

“Dit is niet alleen een statutaire verplichting, maar geeft ook aan dat de partij de afgelopen twee jaren flink is gegroeid en wortel heeft geschoten bij grote geledingen van de gemeenschap”‘ aldus Noersalim. Hij drukte de pas geinstalleerde besturen op het hart hun leden de waarden van de partij goed bij te brengen. ” Alle HVB-ers moeten weten dat integriteit, transparantie, vrijheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel van de partij staan.”

De politiek leider Raymond Sapoen gaf aan dat hoewel de partij reeds 2 jaren lang de basis legt voor een grote stabiele partij die ook na 2020 moet doorgroeien, de HVB zich nu al degelijk voorbereidt op de verkiezingen van mei 2020. “Onze verkiezingscampagne begint in oktober dit jaar, 1 jaar na onze proclamatie.
Hervorming van het gronduitgiftebeleid en het fiscaal stelsel zijn 2 van onze speerpunten die opgenomen zullen worden in het verkiezingsprogramma dat in april 2019 zal worden gepresenteerd. Maar ook hervorming van het politiek stelsel staat hoog op de agenda van de partij”, aldus de partijleider.

OOK INTERESSANT
Suriname streeft naar groene banen

Ten aanzien van een mogelijk wettelijk verbod van pre-electorale combinaties liet Sapoen doorschemeren dat de HVB op alles voorbereid is en te zijner tijd ook haar standpunt zal bekend maken. “In ieder geval moet bij elke interventie die direct of indirect de verkiezingen beinvloedt, de vraag worden gesteld in hoeverre de democratie daarmee wordt gediend”, aldus de politiek leider.

Op de vergadering werden ook enkele nieuwe leden toegelaten en verwelkomd. Het hoofdbestuur werd aangevuld met John Kasdjo en Louis Vismale, de bekende ontwikkelingswerker van 1 voor 12. Ook topexponenten van de NPS te Para zoals: CLyde Wongsoprajitno en ex-dna-lid van de PL, Leles Pawirodinomo deden hun intrede.

Naast het bestuur van de Jongerenraad werden twee HVB Youth Ambassadors gepresenteerd aan de structuren, te weten: Jair Kross en Romarlisa Bisphan.(GFC)