fbpx

HVB levert eerste groep ICT-trainers af

GFC NIEUWS- De Hervormings- en Vervnieuwingsbeweging (HVB) heeft de eerste groep van negen ICT-trainers voor Nickerie afgeleverd.

Hiermee heeft de totale Nickeriaanse gemeenschap de mogelijkheid om kosteloos basis ICT- trainingen te volgen.

Door de snelle technologische ontwikkeling in de wereld is de vraag naar het optimaal bijhouden van kennis en vaardigheden op ICT gebied een noodzaak. Deze noodzaak is ook op te merken in Nickerie. De Nickeriaanse gemeenschap is heel blij met deze geste dat kosteloos is en toegankelijk is voor elke burger ongeacht hun educatieniveau.

Met de gedachtegangen van de HVB dat ondernemerschap en onderwijs gelijkgesteld zijn aan ontwikkeling (O+O=O), waarbij onderwijs een prioriteit is dat leidt tot ontwikkeling en hieruit vernieuwing vloeit, wordt met deze ICT-trainingen voldaan aan het Education for All project dat zich ook in Nickerie voortzet.

BEKIJK OOK
Ondernemers en bewoners Anton Dragtenweg ernstig gedupeerd: 3e week gaat in zonder water uit de kraan

Voor de ontwikkelingen in Nickerie wilt dat zeggen dat de HVB zelfstandigheid ondersteund door versterking te bieden aan ondernemerschap en onderwijs onder de Nickeriaanse gemeenschap.

Met de geïnitieerde hydroponic en ICT-trainingen neemt HVB hiermee de eerste stap de “kleine” man te ondersteunen in het ondernemen, waardoor afhankelijkheid aan de overheid komt te weg te vallen.