fbpx

“HVB geeft jongeren een kans in de politiek”

GFC NIEUWS- Bij de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) hebben jongeren en vrouwen zeggenschap in de politiek”.

Ruim 500 deelnemers mocht de HVB de afgelopen week begroeten op het Indra Mayu Sportcomplex tijdens een jongerenevenement. Het programma bestond uit muziek, stand-up en dansoptredens alsook speeches van de partij leden.

Youth Ambasador, Jair kross, van de HVB sprak de jonge deelnemers krachtig toe en bemoedigde hen. Hij stelde dat jongeren wel degelijk een plaats moeten innemen in de politiek.

“Als jij als jongere geen bemoeienis hebt met politiek, zal de politiek zich met jouw bemoeien. Jongeren van Suriname laat niemand jouw toekomst bepalen, maar neem het heft in eigen handen. Wij doen dat samen met de ouderen”.

Kross roemde de mogelijkheden, die de HVB jongeren biedt, om zich te profileren in de partij en dat zij daar een stem hebben die gehoord wordt. Hij stelde ook dat jongeren, als zij zich willen inzetten in de politiek, zich moeten aanmelden met in gedachte “Politiek is anderen dienen.” Hij noemde de HVB de ‘grote verassing’ op 25 mei 2020.

Vergillio Rebin, secretaris HVB en portefeuillehouder jongeren, stelde in zijn speech de creatie van werkgelegenheid aan de kaak.

De HVB maakt zich er sterk voor dat er het onderwijs in Suriname op een hoog niveau en gedifferentieerd wordt ingericht, zodat men niet naar het buitenland hoeft voor studie, “Het onderwijs is er nu niet op gericht om mensen af te leveren die willen gaan voor het oprichten van een eigen bedrijf”, zo vulde Beryll Lotio, lid jongerenkern Paramaribo, aan.

BEKIJK OOK
Algoe nieuwe aanwinst leiding griffier DNA

Ook benoemde zij het tekort aan technisch geschoolde vaklieden: “Hebben we genoeg lassers ‘if den man fen a olie’? Neem studeren serieus. Dat is de basis voor een betere toekomst. Wij van de HVB geloven dat jongeren het land kunnen ontwikkelen, wanneer je jezelf ontwikkelt.”

Mike Noersalim, de voorzitter van de HVB, dankte de Almachtige dat de partij twee jaar actief is in de Surinaamse maatschappij.

“U gelooft dat we gaan voor hervorming. U bent jong en heeft talent en de vraag is wat gaat jou bijdrage zijn? We geloven in onszelf, geloven in verandering. We zullen succesvol zijn als we geloven in hervorming”. Ook hij stond stil bij het belang van doorzetten in de vernieuwing van het onderwijs.

Raymond Sapoen, de politiek leider, richtte zich in zijn speech op jongeren en ondernemerschap, jongeren en politiek en op het herstel van normen en waarden bij jongeren.

Sapoen beloofde dat bij de verkiezingen in elk district jongeren in de top drie zullen zijn op de lijsten.

“We voeren geen campagne alleen om op ons te stemmen, maar om jongeren te stimuleren vanuit een geïnformeerde positie een keus te maken die hun toekomst zal positief zal beïnvloeden.”