fbpx

“HVB brengt educatie en vorming, geen buurtwinkels en pakketten”

GFC NIEUWS- “Als andere partijen buurtwinkels of voedselpakketten willen brengen naar hun vergaderingen, mag dat en dat is hun goed recht. Maar wij van de HVB brengen educatie en vorming naar de mensen.”

“Dat is het etiket van onze partij en dat maakt dat wij nu de hardst groeiende partij zijn,” zei Raymond Sapoen, de politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) op een drukbezochte wijkvergadering te Maikoeprojekt.

Op deze vergadering werden er eveneens twee kernen geïnstalleerd in Rainville en wel kern Maikoeprojekt onder leiding van Jurgen Taskam en kern Maretraite die geleid wordt door Valensky Kariosemito.

Sapoen zei dat het een immense taak is om de sporen van de economische crisis weg te wissen en dat het alleen duurzaam kan wanneer wij met zijn allen productiever worden en niet wachten totdat wij olie voor onze kust vinden.

“Het jaar 2020 wordt het jaar van de verkiezingen, maar ook het jaar van meer productie en strenge bezuinigingen. Wie ook aan de macht komt, zal moeten dealen met de krappe financiële situatie van het land en meer inkomsten uit vooral de informele economie tot een prioriteit maken. De HVB is klaar daarvoor.”

BEKIJK OOK
Illegaal jachtgeweer waarmee vader zoon doodschoot in beslag genomen door politie

Ten aanzien van het veroordelend vonnis van de persoon Desi Bouterse dat het land bezighoudt, wilde de partijleider slechts kwijt dat de HVB voorstander is van verzoening en wel binnen het kader van de rechtsstaat. “We zullen onder alle omstandigheden de rechtsstaat blijven respecteren want dat behoort tot een van de belangrijkste speerpunten van de partij.”

HVB-voorzitter Mike Noersalim was bijzonder ingenomen met de grote opkomst van de jongeren en het feit dat de totale organisatie van de vergadering in handen lag van de jongeren. “Politiek Suriname heeft nog heel veel goed te maken naar de jongeren en vooral hen die wel ambitie hebben maar vertrouwen hebben verloren in de politiek en politici.”

Het Jawablok is volgens Noersalim geen enkele bedreiging voor de HVB. “We zijn dat etnisch station allang gepasseerd en doen niet mee aan bundeling omwille van de bundeling en zeker niet op basis van ras. Je bent niet van deze wereld wanneer je als jongere jouw toekomst in handen wilt leggen van Somohardjo, Soemita of Nain”, gaf Noersalim aan.