Huwelijk brengt geestelijke genezing, predikt Pakistaanse televisiepresentator

Redactie GFC Nieuws — Je kunt vrouwen met geestelijke gezondheidsproblemen genezen door hen te laten trouwen. Een vrouw bijvoorbeeld die zich hysterisch gedraagt, lijdt in feite aan het feit dat zij ongehuwd is en zich toelegt op haar carrière.

De televisiepresentator Aftab Iqbal kreeg heel Pakistan over zich heen vanwege zijn oplossingsmodel voor vrouwen met mentale problemen.

“31 jaar en ongehuwd. En dan klagen ze dat zij geluiden maakt en bezeten wordt door djinns (boze geesten). Dit is pure hysterie,” zei hij.

“Jullie ellendige vrouwen en jullie obsessie met je carrière … dit is wat er gebeurt als je de natuur verstoort,” oreerde de presentator.

Hij reageerde op een vrouw die te druk was met het bezoeken van internationale workshops om een huwelijk te overwegen: “In plaats van haar om de haverklap workshops te laten bezoeken, laat haar trouwen,” stelde Iqbal voor.

Op sociale media herinnerden internetters de man eraan dat het inmiddels 2019 is.

“Aftab Iqbal is getrouwd, maar wat is dan de reden voor zijn driftbuien?”, vroeg een twitteraar. Iemand anders wees erop dat het juist het huwelijk is dat vaak psychische problemen veroorzaakt voor vrouwen.