fbpx

Huurauto verduisterd en doorverkocht

De recherche van regio Oost heeft op donderdag 5 juli de 42-jarige Steve L. voor verduistering van een voertuig en de 52-jarige Dharminderkoemar A. voor heling ingesloten.

Volgens verklaring van de aangeefster verhuurde zij een personenauto aan Brain P. die naderhand Ricardo P. bleek te heten voor de periode van 28 juni t/m 7 juli 2018. Op woensdag 4 juli bevond de vrouw zich bij een Car Center aan de Martin Luther Kingweg toen zij haar verhuurde auto ter plaatse zag uitgestald.

De eigenaar van de Car Center, Dharminderkoemar A., gaf haar aan dat twee mannen zijn zaak hebben aangedaan en het voertuig aan hem hebben verkocht. Aan de mannen heeft hij U$ 1.500 voorschot betaald. Hij moest nog U$ 1.500 betalen voor de auto.

De benadeelde deed toen aangifte bij de politie, die de verdachten opspoorde en op 5 juli aanhield. Bij de aanhouding van Ricardo P. trof de politie een zwarte Ipsum aan. Dit voertuig bleek ook verduisterd te zijn en is in beslag genomen.

BEKIJK OOK
Suriname zal de export van rondhout uitfaseren

De verdachten zijn onder andere voor verduistering en valsheid in geschrifte ingesloten. Dharminderkoemar A. was voor ingesloten, maar is ondertussen in vrijheid gesteld.

Het komt volgens de politie regelmatig voor dat criminelen auto’s huren bij autoverhuurbedrijven. Vervolgens vervalsen zij de bescheiden van de gehuurde auto’s en verkopen die aan auto-opkoopbedrijven.

De politie doet een ernstig beroep op vooral eigenaren van auto opkoopbedrijven om op hun hoede te zijn bij het kopen van vervoersmiddelen bij personen. De opkopers lopen het gevaar dat zij zich schuldig maken aan heling, een strafbaar feit waarop aanhouding en inverzekeringstelling staat.(GFC)