fbpx
Hulplijn voor personen in isolatie en quarantaine

GFC NIEUWS- Vanuit de overheid is er een psychologische hulplijn beschikbaar voor personen die zich tijdens de Covid-19-pandemie in Suriname, in isolatie en quarantaine bevinden en daar behoefte aan hebben.

Deze hulplijn wordt bediend door psychologen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en wel een team van het Medisch Opvoedkundig Bureau.

Verder wordt in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een werkplan uitgewerkt voor geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning. Eerder heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting het verkort nummer 123 ter beschikking gesteld voor burgers die een hulpvraag wensen door te geven, zegt Savora Omanette, vocal point voor Mental Health van het ministerie van Volksgezondheid.

Speciaal voor de gezondheidswerkers is een folder beschikbaar genaamd Stress Management. Er zijn ook posters ontwikkeld door de World Health Organization (WHO) over hoe om te gaan met stress en stigma.

Covid-19 heeft niet alleen invloed op het fysieke welzijn, maar ook op de geestelijke gezondheid van burgers. Het is daarom noodzakelijk dat vanuit de overheid onder meer ook telefonische hulp beschikbaar is gesteld voor burgers.

De actoren die hier hun krachten aan geven zijn de afdeling Psychologie van het Medisch Opvoedkundig Bureau, de Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen, de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…