fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Hulpbehoeftige gezinnen ontvangen steun van Lions en Stichting Grateful Giving Nederland

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central bijgestaan door Leo Club Gadotjo hebben in samenwerking met Stichting Grateful Giving Nederland aan een aantal gezinnen uit Saramacca waardebonnen overhandigd om levensmiddelen aan te schaffen.

De huidige economische situatie in Suriname is ons allen niet onbekend en raakt ook vele gezinnen in zowel stad als district. Vele gezinnen hebben het in deze periode erg moeilijk om optimaal in hun levensonderhoud te voorzien.

Vooral de gezinnen met kinderen hebben het erg zwaar. Naast de verhoogde prijzen in de winkels voor levensmiddelen moeten vele ouders met kunst en vliegwerk zien uit te komen met een karig salaris om ook nog schoolkleding en schoolspullen aan te schaffen voor hun kinderen in verband met de start van het nieuwe schooljaar op 1 oktober 2020.

Lions Club Paramaribo Central voelt zich als oudste Lions club in Suriname daarom geroepen om samen met haar partners de gezinnen die het zwaar hebben een extra steuntje in de rug te geven, zegt Lion Glenn Tewari, president van Lions club Paramaribo Central.

OOK INTERESSANT
Brokopondo krijgt mining- en trainingscenter mijnbouwsector

Samen met Stichting Grateful Giving Nederland is in Nederland een inzamelingsactie opgezet om gezinnen die het moeilijk hebben in deze Covid-19-periode te ondersteunen.

“Doordat de Lions heel veel community werk verzet, komen wij vele gezinnen in het veld tegen die hulpbehoeftig zijn. Hierdoor hebben wij in samenwerking met de Nederlandse stichting besloten om deze keer ook gezinnen in de districten te ondersteunen. Zodoende hebben wij aan een 20-tal gezinnen uit Saramacca waardebonnen overhandigd voor de aanschaf van levensmiddelen,” zegt Tewari.

Ook hulpbehoeftige gezinnen in andere districten zullen binnenkort worden ondersteund.