Hulp voor 4-jarige met hersentumor

Het meisje, Rodelsia Landveld (4), is nu al enige tijd opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Na langdurig last te hebben gehad van hoofdpijn, hebben haar ouders een arts geconsulteerd. De vader van het meisje, Hein Landveld, geeft aan dat er na een scan is geconstateerd dat zijn dochter een hersentumor heeft. De familie kan de hoog opgelopen medische kosten niet zelf betalen.

De school die de kleuter bezoekt heeft een eigen actie in elkaar gezet om fondsen te vergaren en heeft daarnaast de hulp van Stichting 1 voor 12 ingeroepen. De kosten voor de operatie bedragen ruim SRD 30.000, terwijl de ligkosten nog niet in beeld zijn gebracht. De inzamelingsactie van de school heeft tot nog toe een bedrag van SRD 500 opgeleverd. De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) komt in dit geval slechts in met een bedrag van SRD 5000.

De vader vertelt dat er al een planning was gemaakt voor de operatie, echter heeft de dokter aangegeven dat het meisje niet stabiel genoeg is, waardoor de operatie niet eerder gedaan kon worden. Het meisje ligt nu ter versterking in het ziekenhuis.

Stichting 1 voor 12 doet niet alleen een beroep op de regering en de samenleving, maar op verzoek van de voorzitter bekijkt de specialist, dokter Kort, die belast is met de operatie van het meisje de mogelijkheid in hoeverre hij de familie tegemoet kan komen. Ook de schoolleider van de Thaborschool, die nooit eerder zo een dergelijk geval op de school heeft meegemaakt, zegt meer mogelijkheden te bekijken om meer financiële steun te vergaren. De school beschikt niet over een eigen kas, waaruit ze direct een bijdrage kunnen doen. Palmburg vertelt dat de bijdrage die zij kunnen leveren van de inzamelingsactie moet komen.

Vismale vraagt de regering en de gemeenschap om een helpende hand te bieden. Ook de vader laat via 1 voor 12 weten dat hij afhankelijk is van steun van de samenleving/

Ouders die een kind hebben op de Thaborschool en die een donatie willen doen voor de operatie van het 4-jarig meisje, kunnen terecht bij de directie van de school. Andere burgers die een donatie wensen te doen, mogen zich richten tot de Stichting 1 voor 12.(GFC)