fbpx

Huldiging Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen

In verband met de dag van de Verpleging vandaag heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) in de bloemetjes gezet.

Zij ontvingen een cadeaubon voor een gezichts- en voetbehandeling. Hiermee wil de minister zijn blijk van waardering tonen aan het verpleegkundig beroep.

Volgens Verpleegkundig Inspecteur, Eudia van Hetten-Daniels, is het beroep van verpleegkundig zijn niet statisch maar aan verandering onderhevig. Desondanks kan zij zeggen dat de verpleegkundigen in Suriname excellente verpleegkundigen zijn en is ze blij dat er in verband met deze dag aandacht wordt besteed aan dit beroep.

Zij zegt dat de verpleegkundigen in Suriname goed opgeleid en toegerust zijn vanwege het kwalitatief gericht onderwijs, waarbij er rekening is gehouden met de regels binnen de Caricom.

BEKIJK OOK
Regering wil overheidsuitgaven verder inperken

Ondanks de grootte uitstroom van verpleegkundigen naar het buitenland, kan de Verpleegkundig Inspecteur niet spreken van een tekort aan verpleegkundig personeel, omdat er daar tegenovergesteld een constante instroom van studenten is, die opgeleid worden tot verpleegkundige.

Met betrekking tot de huidige ontwikkeling op tatoeages zegt zij dat er regels zijn ten aanzien daarvan. Over het onderwerp moet nog breedvoerig gediscussieerd worden, maar volgens van Hetten staat de IVV samen met de verpleegkundige instellingen open voor veranderingen.

De Dag van de Verpleging is volgens Eudia van Hetten- Daniels een bijzondere dag voor het verpleegkundig beroep waarbij zij zich kunnen reflecteren op het beroep dat zij uitoefenen.