fbpx

Huizenverhuurders moeten stoppen met het vragen naar euro’s en US dollars

INGEZONDEN- Wij verdienen in Suriname in de meeste gevallen geen euro’s, ook geen Amerikaanse dollars. Het is dan ook niet eerlijk dat huizenverhuurders al tientallen jaren hun huurgelden ontvangen in buitenlandse valuta.

Dit legt daarenboven ook nog eens een enorme druk op de vraag naar euro’s en dollars, wat mede helpt bij het verder stijgen van de wisselkoersen. Hoe meer vraag naar buitenlands geld, des te meer de SRD in waarde daalt.

Het is bekend dat sommige huizenverhuurders hun euro’s vervolgens wegsluizen naar het buitenland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen kiezen liever voor natuurlijke oplossing in plaats van Viagra

Er zou door het parlement en andere actoren direct stappen ondernomen kunnen worden om het betalen van de huurpenningen in buitenlandse valuta tegen te gaan. Onder meer het strafbaar stellen hiervan zou een preventieve werking kunnen hebben.

Huurders moeten hun rechten kennen en ageren indien er toch huurgelden worden geëist in een niet Surinaamse munteenheid. Betalen van de huurgelden moet dus uitsluitend plaatsvinden in SRD’s.

BEKIJK OOK
EBS warschuwt: vliegertijd vergroot kans op storingen

Het heeft er echter veel van weg dat parlementsleden in Suriname passief zijn en niet willen opkomen voor de belangen van de gewone man en vrouw. Er worden namelijk niet of nauwelijks wetsvoorstellen ingediend die welzijnsverbeteringen van minderbedeelde burgers tot doel hebben.

Het zijn dezelfde DNA- leden die tijdens verkiezingscampagnes plechtig hebben beloofd voor uw rechten op te komen. Maar wanneer zij allemaal eenmaal plaats hebben genomen op de stoelen in het parlementsgebouw zijn zij die toezeggingen allang weer vergeten.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]