fbpx
Facebook Pagelike Widget

Huize Sukh Dhaam schenkt groenten uit eigen plantenkas aan Huize Ekklisia en Hubert Stichting

GFC NIEUWS- De afgelopen periode heeft de oogst plaatsgevonden van gewassen geteeld door Huize Sukh Dhaam, de oogst kwam uit hun plantenkas die is opgezet uit het Japan Caribbean Climate Change Partnership Project, JCCCP.

De meeste kinderen van Huize Sukh Dhaam zijn vanwege de paasvakantie naar huis, waardoor er een overschot was aan groenten.

De landbouwvoorlichters van Regio-Oost hebben het kindertehuis bijgestaan bij de oogst. Een deel hiervan is geschonken aan Huize Ekklisia alsook de Hubert Stichting afdeling Commewijne. Beide tehuizen kunnen het aanbod goed gebruiken.

Het Japan Caribbean Climate Change Partnership Project, JCCCP, stelde landen in het Caraibisch gebied in de gelegenheid projecten in te dienen om in aanmerking te komen voor een grant. Het projectvoorstel van het ministerie van LVV voor het opzetten van plantenkassen bij kinderhuizen zodat deze zelfvoorzienend kunnen worden, is toen goedgekeurd.

De kinderhuizen die zijn gekozen zijn Odo Neti, Sukh Dhaam, Maria Hoeve en Stichting Open Poort ‘Olga Clarc’. Bij al deze tehuizen zijn de plantenkassen reeds opgezet en landbouw voorlichters van LVV gaan op regelmatige basis langs voor de nodige begeleiding.

Het planten in kassen heeft als voordeel dat er nauwelijks of geen weersinvloeden zijn. De gewassen zijn beschermd tegen zowel overvloedige regen alsook zon. Dit was ook het idee van Japan, de mensen weerbaar maken tegen de optredende klimaatsverandering. De plantenkassen zijn hierbij heel geschikt.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…