fbpx
Facebook Pagelike Widget

Huishuur betalen voor een directeur door de overheid is geen crime

INGEZONDEN- Recentelijk is er enige ophef ontstaan omdat de Surinaamse overheid de huishuur zou hebben betaald voor een directeur van een ministerie.

Negativisten gaan er direct vanuit dat deze werkwijze ontoelaatbaar is en nemen al gauw het woord fraude in de mond. Zonder de kwestie goed te evalueren trekken deze critici allerlei ongefundeerde conclusies en brengen personen die zich enorm hebben ingezet voor onze samenleving in diskrediet.

Ministers, directeuren en andere hoge ambtenaren krijgen bepaalde privileges, dat hoort er nu eenmaal bij. Er zijn ook verschillende soorten toeslagen voor onder meer kleding, brandstof, telefoon, hotelkosten in binnen- en buitenland, daggelden, woningverbouwing, huisbewaking, bodyguards, het huren of kopen van auto’s en dergelijken.

Het in bepaalde gevallen betalen van de huishuur van ministers, directeuren of hoge ambtenaren komt in veel landen voor en past binnen het toelaatbare. Vooral als het een ambtenaar betreft die een zeer goede performance neerzet, een grote verantwoordelijkheid draagt, zich bovengemiddeld inzet en een bijzondere meerwaarde heeft voor de maatschappij, is dat goed verdedigbaar. 

Het lijkt mij verstandig als personen die regelmatig dilettantische kritiek leveren, voortaan kwesties beter evalueren alvorens anderen onterecht te belasteren. 

R. Pinas   

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.