Huisbaas zet 102-jarige huurder uit huis omdat zijn dochter een woning nodig heeft

Redactie GFC Nieuws — In de Amerikaanse staat Californië wordt verdeeld gereageerd op de huisuitzetting van de 102-jarige Thelma Smith. De eeuwling wordt uit de woning gezet waar zij al 30 jaren woont. Ook gouverneur Arnold Schwarzenegger bemoeit zich met de zaak. Hij laat onderzoeken of de huisbaas zich wel aan de huurwet van Los Angeles heeft gehouden.

Thelma Smith had een huurovereenkomst met een looptijd van een maand, die maandelijks werd verlengd.

De huisbaas zegt nu dat hij de woning nodig heeft, omdat zijn dochter woonruimte nodig heeft. In Los Angeles is dat een valide reden om een huurovereenkomst te beëindigen.

Het verhaal van mevrouw Smith staat niet op zich. Een 90-jarige oorlogsveteraan werd op straat gezet omdat het gebouw waar hij in woonde, werd gesloopt.

In een ander geval moesten een moeder en haar kind hun huis uit, omdat de huisbaas de hypotheek niet had betaald.

Sommige mensen vinden dat de verhuurder van de woning van Smith in zijn recht staat en dat de oude mevrouw gewoon het huis uit moet.

Anderen zeggen dat er dingen zijn die je nu eenmaal niet doet. Een oude vrouw uit de woning gooien waar zij al 30 jaren woont, is daar een van.

“Stel je voor dat je dit doet met een 102-jarige vrouw die haar hele leven heeft gegeven aan de gemeenschap,” zei Schwarzenegger op Twitter. “Het is harteloos. Thelma, ik zal helpen. Verhuurders, jullie zullen ook van mij horen.”

Overige berichten