fbpx
Huisbaas zet 102-jarige huurder uit huis omdat zijn dochter een woning nodig heeft

Redactie GFC Nieuws — In de Amerikaanse staat Californië wordt verdeeld gereageerd op de huisuitzetting van de 102-jarige Thelma Smith. De eeuwling wordt uit de woning gezet waar zij al 30 jaren woont. Ook gouverneur Arnold Schwarzenegger bemoeit zich met de zaak. Hij laat onderzoeken of de huisbaas zich wel aan de huurwet van Los Angeles heeft gehouden.

Thelma Smith had een huurovereenkomst met een looptijd van een maand, die maandelijks werd verlengd.

De huisbaas zegt nu dat hij de woning nodig heeft, omdat zijn dochter woonruimte nodig heeft. In Los Angeles is dat een valide reden om een huurovereenkomst te beëindigen.

Het verhaal van mevrouw Smith staat niet op zich. Een 90-jarige oorlogsveteraan werd op straat gezet omdat het gebouw waar hij in woonde, werd gesloopt.

In een ander geval moesten een moeder en haar kind hun huis uit, omdat de huisbaas de hypotheek niet had betaald.

Sommige mensen vinden dat de verhuurder van de woning van Smith in zijn recht staat en dat de oude mevrouw gewoon het huis uit moet.

Anderen zeggen dat er dingen zijn die je nu eenmaal niet doet. Een oude vrouw uit de woning gooien waar zij al 30 jaren woont, is daar een van.

“Stel je voor dat je dit doet met een 102-jarige vrouw die haar hele leven heeft gegeven aan de gemeenschap,” zei Schwarzenegger op Twitter. “Het is harteloos. Thelma, ik zal helpen. Verhuurders, jullie zullen ook van mij horen.”

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…