fbpx
Huidige wetgeving aanpassen voor traditionele medische industrie

GFC NIEUWS- Om de in Suriname te ontwikkelen Traditionele Medische Systemen Industrie tot volle wasdom te brengen, zal de huidige wetgeving aangepast en verruimd moeten worden.

Tegelijkertijd zal ook alles aangaande intellectueel eigendom keurig geregeld worden. Om de geloofwaardigheid van de kennis en vaardigheden van beoefenaren van traditionele medische systemen te garanderen, is volgens vicepresident Ashwin Adhin een regeling voor vrijwillige certificering van deze beoefenaars noodzakelijk.

In aanwezigheid van de vp vond op 23 januari de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen Suriname en India plaats voor het ontwikkelen van een Traditonele Medische Systemen Industrie in ons land.

Volgens de vicepresident is Surinames Traditionele Medische Systemen beleid gericht op het in overeenstemming brengen daarvan met de 2014-2023 Traditionele Medische Systemen Strategie van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) dat door 192 lidlanden voor uitvoering goedgekeurd is.

“Moderne systemen van de geneeskunde hebben sterke en doeltreffende diagnostische hulpmiddelen, waarmee we ziekten kunnen screenen en vroegtijdig kunnen detecteren. Het gebruik van technologie in de gezondheidszorg heeft de potentie om belemmeringen voor de toegang tot zorg te verminderen en ons inzicht in ziektepatronen ter verbetering daarvan te bewerkstelligen”, aldus Adhin.

Hij zegt dat de WHO-strategie methoden bevat voor het benutten van de potentiële bijdrage van traditionele en complementaire geneeskunde aan gezondheid, wellness en persoon-gecentreerde gezondheidszorg.

Adhin: “Wat wij in Suriname aan het doen zijn, is het combineren van het beste uit het westen met het beste uit het oosten en vervolgens met het beste uit Suriname – dus ons beleid is de synthese van alleen het beste uit de wereld.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.