fbpx

Huidige generatie staat voor ongewenste catastrofes volgens SDG-Jeugdambassadeurs

GFC NIEUWS- Afgezien van twee van de belemmeringen voor deelname aan fysiek Onderwijs het komend schooljaar, te weten verhoogde bustarieven en Covid-19 komt daarbovenop de verhoging van de nutsvoorzieningen.
In deze de verhoogde tarieven bij de telecommunicatiebedrijven zoals Telesur en Digicel met 90%. Met de unificatie van de wisselkoers hebben de telecommunicatiebedrijven ook hun prijzen aangepast waardoor internet, welke afstandsonderwijs mogelijk maakt, voor schoolgaanden een grote uitdaging wordt. Wij blijven benadrukken dat een groot deel van de schoolgaanden helaas geen toegang tot internet heeft, zeggen de SDG Jeugdambassadeurs Sivern Hammen en Chermain Pansa.
Zij doen wederom een beroep op de minister van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) om rekening te houden met de diensten die onder hem vallen waarvan schoolgaanden flink gebruik zullen maken het komend schooljaar. Wij kunnen niet alleen klagen, maar dragen gelijk ook oplossingsmodellen aan:
– in deze zou alles dat via het internet wordt verzorgd simultaan op tv uitgezonden kunnen worden, op een der overheidskanalen.
– WiFi toegankelijk maken op scholen ten behoeve van studenten/leerlingen
– een speciale internetapplicatie ontwikkelen met een studentenabonnement waar de leerstof wordt aangeboden.
“De jongeren van Suriname zijn belangrijk voor de opbouw van dit mooi land. Laten wij ondanks de omstandigheden, welke deze ook mogen zijn het nimmer verzwaren voor onze jongeren.”

BEKIJK OOK
Ambtenaren OW nu ook Buitengewoon Agent van Politie