Hubert Rampersad: Brunswijk enige politieke leider die het meent met het volk

GFC NIEUWSREDACTIE- Professor Hubert Rampersad heeft vrijdag zijn nieuwste boek “Eco-Design Thinking for Personal, Corporate and Social Innovation” aan vicepresident Ronnie Brunswijk van Suriname overhandigd.

Dit boek komt wereldwijd in 20 talen uit.

De Braziliaanse versie wordt in februari gepubliceerd.

Het gaat over een innovatieve manier van denken om complexe problemen op een creatieve en holistische manier op te lossen en innovatieve producten en diensten op duurzame wijze te ontwerpen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Baby’s geboren tijdens pandemie hebben mogelijk lager IQ

De meest succesvolle economieën in de wereld passen design thinking intensief toe om sneller en effectiever te innoveren. Zoals we weten is innovatie de motor van de economie, zegt Rampersad.

“De meest succesvolle bedrijven in de wereld, zoals Apple, Google, Microsoft, Boeing, Airbus, Tesla, SpaceX en Samsung passen design thinking systematisch toe om producten en diensten slimmer, beter en sneller te ontwikkelen en op de markt te brengen.”

De methode van Rampersad is echter duurzamer en effectiever dan de traditionele design thinking methoden, omdat hij in zijn systeem ook persoonlijke innovatie en sociale innovatie heeft ingebed waardoor het integraler en duurzamer is, vermeldt hij in een persbericht.

“Er is daarom veel internationale belangstelling voor zijn 25ste boek. Het is een creatieve en experimentele benadering van innovatie om slimmer te werken, met de nadruk op empathie. Empathie is de sociale vaardigheid om je in te leven in de gevoelens van anderen en hierdoor behulpzaam te zijn.”

Rampersad is op uitnodiging van Brunswijk in ons land om Suriname onbezoldigd duurzaam te helpen ontwikkelen. Als ABOP’er heeft hij besloten alleen ABOP/PL ministeries te ondersteunen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Visumvrij reizen Surinamers naar Nederland zal ‘bergen met geld’ opleveren voor KLM en SLM

Rampersad: “Empathisch leiderschap is momenteel essentieel in het nieuwe normaal in het covid-19 tijdperk. De meest succesvolle wereldleiders zijn empathisch. Suriname heeft nooit eerder empathische politieke leiders in de afgelopen 50 jaar gekend, totdat Brunswijk op het toneel verscheen.

“Hij is de enige Surinaamse politieke leider tot nu toe die het echt meent met het volk en begrip toont voor de noden van het Surinaamse volk en er zelfs niet voor schroomt om uit eigen zak te betalen voor Surinamers in nood. Dit gedrag heeft geen enkele Surinaamse leider ooit getoond.

“Ik heb daarom diep respect voor hem en er alle vertrouwen in dat hij op basis van zijn strategische en innovatieve visie in staat is Suriname echt te redden en duurzaam uit het slob te halen.

“Ik werk daarom heel graag met hem en onder zijn effectieve leiding. Dit boek komt precies op tijd voor Suriname omdat je hiermee alle projecten uit het herstelplan succesvol kunt uitvoeren”, aldus Rampersad.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten