fbpx
Huawei wil slimme technologie in Afrika neerzetten

Redactie GFC Nieuws — De Chinese techgigant Huawei wil slimme steden in Afrika ontwikkelen. Het continent verstedelijkt in enorm tempo en Huawei wil daarbij zijn. Dat zegt Adam Lane, senior director public affairs bij Huawei Technologies.

De onderneming wil ecologische duurzaamheid stimuleren op het continent. Afrikaanse steden zouden moderne technologieën kunnen overnemen op het gebied van gebruik van water en energie, communicatie en veiligheid.

Daarvoor is het Chinese bedrijf in gesprek met een aantal Afrikaanse steden, zei Lane op het Business Leaders Dialogue in Nairobi (Kenia).

In enkele steden in Kenia, Nigeria en Botswana worden slimme technologieën al toegepast. Die wordt ingezet om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te monitoren die de duurzaamheid van de steden kunnen verbeteren, legt Lane uit.

De Chinese techreus heeft ook innovaties om de veiligheid van de stedelijke bewoners in Afrika te verbeteren. “We hebben geavanceerde communicatie en coördinatiecentra ontwikkeld die de responstijd voor politie en ambulances in tijden van nood verbetert,” verklaarde Lane.

Foto Nairobi: World Travel Guide

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…