Huawei wil slimme technologie in Afrika neerzetten

Redactie GFC Nieuws — De Chinese techgigant Huawei wil slimme steden in Afrika ontwikkelen. Het continent verstedelijkt in enorm tempo en Huawei wil daarbij zijn. Dat zegt Adam Lane, senior director public affairs bij Huawei Technologies.

De onderneming wil ecologische duurzaamheid stimuleren op het continent. Afrikaanse steden zouden moderne technologieën kunnen overnemen op het gebied van gebruik van water en energie, communicatie en veiligheid.

Daarvoor is het Chinese bedrijf in gesprek met een aantal Afrikaanse steden, zei Lane op het Business Leaders Dialogue in Nairobi (Kenia).

In enkele steden in Kenia, Nigeria en Botswana worden slimme technologieën al toegepast. Die wordt ingezet om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te monitoren die de duurzaamheid van de steden kunnen verbeteren, legt Lane uit.

De Chinese techreus heeft ook innovaties om de veiligheid van de stedelijke bewoners in Afrika te verbeteren. “We hebben geavanceerde communicatie en coördinatiecentra ontwikkeld die de responstijd voor politie en ambulances in tijden van nood verbetert,” verklaarde Lane.

Foto Nairobi: World Travel Guide

Overige berichten