fbpx




Huawei schenkt 1000 tablets voor afstandsonderwijs

GFC NIEUWS- De Chinese telecomgigant Huawei heeft 1000 tablets en routers geschonken voor 100 scholen in Suriname.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Technologie heeft de scholen die in aanmerking komen voor het pilot project inmiddels geselecteerd. De implementatie van e-Learning via de tablets zal door de huidige COVID-19-sluiting van de scholen nog even op zich laten wachten.

Gardelito Hew A Kee, coördinator e-Government, gaf aan dat zij in december 2019 een aanvraag bij Huawei hebben gedaan ten behoeve van een e-learning pilot. “Wij zijn verheugd dat zij zo snel hebben gereageerd en willen bijdragen aan de ontwikkeling”. De introductie van E-Learning is een van de doelstellingen van het e-Government programma voor 2020, net als WiFi toegang op scholen.

Zachary Qui, vertegenwoordiger van Huawei, gaf aan dat de organisatie altijd openstaat ter ontwikkeling van jong talent. De vertegenwoordiger wenste Minister Ferrier succes met de implementatie in het binnenland.

In de werkgroep met vertegenwoordigers van e-Government, Telesur, MinOWC, PTC en Unesco zal nu verder worden gewerkt aan een updated plan voor implementatie.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…