fbpx
Huawei omzeilt Amerikaanse sancties binnenkort met eigen besturingssysteem

Redactie GFC Nieuws — Huawei zal haar mobiele telefoons laten draaien op haar eigen besturingssysteem (OS). Daarmee kan het bedrijf het effect van de recente Amerikaanse sancties volledig ongedaan maken. Het OS zal werken met alle Android apps en zou hun werking zelfs kunnen verbeteren.

Dat deelde Richard Yu, ceo van Huawei, onlangs mee. Zijn bedrijf werkt al sedert 2012 aan een OS en het systeem kan reeds deze herfst, of hooguit in het voorjaar af zijn.

Huawei haalde recentelijk Apple in als op één na grootste producent van smartphones. Donald Trump verbood enkele dagen terug Amerikaanse bedrijven om het Chinese bedrijf te voorzien van onderdelen of technologie.

Zijn motief was dat de techgigant zou spioneren voor de Chinese overheid. Huawei ontkent deze aantijgingen.

Foto: Huawei

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…