fbpx

Houtunie en HI&T buigen zich over problemen houtsector

Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme(HI&T) heeft vandaag de Algemene Surinaamse Houtunie ontvangen om de problemen waarmee de houtsector met name de zagerijen en houthandelaren te kampen hebben te bespreken.

Tijdens het gesprek is duidelijk naar voren gekomen dat met name de houtzagerijen dreigen met sluiting, daar er veel rondhout geëxporteerd wordt en zij hierdoor niet kunnen voorzien in de lokale behoefte.

Het ministerie is al geruime tijd bezig om de exportheffing voor rondhout aan te passen en per 1 december 2017 zal dit een feit zijn. Zowel HI&T als de Houtunie hebben zich gebogen over enkele oplossingsmodellen, waardoor de werkgelegenheid als de industriële ontwikkeling niet in gevaar komen.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

De bewindsman zal vrijdag aanstaande een gesprek hebben met de totale houtsector, zodat de oplossingen kunnen worden besproken en de rust binnen deze sector terug kan keren. Onder andere wordt gedacht aan het verder beperken van de export van rondhout en het verbieden van de export van bepaalde houtsoorten.(GFC)