fbpx

Houtsector getraind in ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’

GFC NIEUWS- Aan een groep van 24 deelnemers is een certificaat uitgereikt voor de training ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’.

Gedurende drie dagen zijn medewerkers van houtexportbedrijven getraind geworden door deskundigen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De doelstelling van de training is het verhogen van de bewustwording en gevolgen van het onverantwoord gebruik van pesticiden. Voor deze groep is de nadruk gelegd op de pesticide Aluminium Fosfide, die gebruikt wordt voor het vergassen van houtsoorten en bulkrijst, welke worden geëxporteerd.

Enkele van de behandelde onderwerpen waren het verschil tussen ziekte en plagen, de gevolgen van onverantwoord gebruik van pesticide, opslag en gebruik van Aluminium Fosfide en de Triple Rinse techniek.

Naast Carmen van Dijk, waarnemend Hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen, heeft ook Meglin Samuel, Inspecteur van de Dienst Plantenbescherming en Kwaliteits Keuring, de deelnemers een training gegeven over onder andere de procedures voor aanvraag, opslag en gebruik van Aluminium Fosfide

BEKIJK OOK
LAMAT bezoekt Suriname om medische hulp te verlenen

Bestrijdingsmiddelen of pesticiden worden gebruikt om ziekten, plagen, onkruid of organismen te bestrijden.

Voor het gebruik van (alle) pesticiden (ook huishoudpesticiden als muskietenkaars en insectenspray) geldt: onverantwoord omgaan met dat middel; bestrijding (met als doel verjagend of doden) is ook schadelijk voor mens en milieu.

Aluminium fosfide gastabletten worden in containers geplaatst om te voorkomen dat insecten meegaan naar het importerend land via de houtsoorten en bulkrijst die worden geëxporteerd.