Houten huizen van Suriname nog steeds centraal tijdens kunstexpositie Amsterdam

GFC NIEUWS- In de 17-eeuwse houten Amstelkerk, gelegen op één van de mooiste pleinen van Amsterdam, vormt wederom het decor van de multimediale kunstexpositie Benedictio III: prasi-oso, de magie van authentieke parels van Natasha Knoppel Art Galleries.

In deze nieuwe Benedictio III editie staan de houten huizen van Suriname nog steeds centraal.

Deze houten huizen dateren uit de achttiende en negentiende eeuw en staan sinds 2002 op de Unesco Werelderfgoedlijst, maar dreigen te verdwijnen.

De Benedictio III zal in het kader van de Surinaamse maanden verrassen met de magie van authentieke parels, gerijpte inspiraties van de hand van een selecte groep Surinaamse kunstenaars als: Egbert Lieveld, George Struikelblok, Erwin de Vries, Franklin Delano Pengel, Ray Daal, Leo Wong Loi Sing, Jules Chin A Foeng, Armand Baag, Stuart Robles de Medina, Rudi Getrouw, Cliff San A Jong en George Ramjiawansingh.

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft kunstenaar Ruben Cabenda, winnaar van de Rietveld Fine Arts Prize 2014, de exclusieve video-animatie “nieuwe herinneringen aan oude huizen” gecreëerd.

De kier naar een veelzijdige cultuur wordt verder open gezet door ambachtelijk houtsnijwerk van edel cederhout uit het diepe binnenland van Suriname. In samenwerking met het Surinaams Koto Museum worden traditionele koto (klederdracht) gepresenteerd.

Tot en met 29 juli is de verkoopexpositie Benedictio III: prasi-oso, de magie van authentieke parels te bezoeken.

Een deel van de opbrengst van de expositie komt ten goede aan de restauratie van het vijfde Stadsherstel Suriname pand.

De kunstexpositie is gecureerd en georganiseerd door Natasha Knoppel Art Galleries, initiatiefnemer en curator.

Overige berichten