fbpx

Hormoon vervangende therapie vrouwen in menopauze zorgt mogelijk voor langer leven

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Vrouwen die tijdens de menopauze gebruik maken van hormoon vervangende therapie, hormone replacement therapy (HRT), verkleinen hun kans op een vroegtijdige dood.

Dat blijkt uit een nieuwe studie die is uitgevoerd door de Universiteit van East Anglia.

De kans op overlijden door alle oorzaken van gezonde vrouwen die verschillende hormonen aanvullen wordt met gemiddeld negen procent gereduceerd.

De studie volgde 32 jaar lang iets meer dan honderdduizend Britse vrouwen in de leeftijdsklasse 46 tot 65 jaar die door hun arts hormonen kreeg voorgeschreven.

BEKIJK OOK: Dik Surinaams meisje (112 kg) dat de hele dag door at al onder de 100 kg na hulp van Europese top afslankexpert

De relevante data werd met meer dan tweehonderdduizend seksegenoten die geen hormonen toegediend kregen vergeleken.

BEKIJK OOK
Overtollige zuurstof tijdens operatie gekoppeld aan hoger risico op orgaanschade

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke die ook adviseur is van Constantin Foundation, vertelt aan GFC Nieuws dat ook bij mannen die gebruik maken van testosterone replacement therapie, (TRT) erg positieve resultaten worden behaald.

“Mannen met een erg laag testosteronniveau die door hun arts op TRT zijn gezet hebben daarenboven net als bij vrouwen op HRT ook een veel betere kwaliteit van leven”, aldus de topexpert.