fbpx
Hormoon in chocolade kan ‘seksdrift bij mannen verhogen’ en vermindert hoge bloeddruk

GFC NIEUWS- Chocola is niet alleen libidoverhogend, maar wetenschappers hebben aangetoond dat pure chocolade ook een hoge bloeddruk vermindert. En dat kan mannen met impotentieproblemen verder helpen.

Flavonoïden in de cacao helpen stikstofmonoxide te produceren, een chemisch stofje dat helpt om de bloedvaten in je penis te ontspannen. Dat heeft weer een betere bloedtoevoer en een betere erectie als gevolg.

Sterker nog: uit de studie blijkt dat het ook je sportprestaties een boost kan geven. In het onderzoek at de ene helft van een groep mannen twee weken lang pure chocolade, terwijl de andere helft witte chocolade kreeg. Nadat ze getest waren op hun prestaties, wisselden ze; nu at de ene helft witte chocolade en de andere helft pure chocolade.

De studie toont aan dat een blokje pure chocolade per dag je bloeddruk op peil houdt en het risico op een hartaanval met 39% verkleint. Dat komt door de flavonoïden die in pure chocolade zitten, die weer goed zijn voor de elasticiteit van je bloedvaten.

Bovendien onderzocht de studie bij meer dan 31 duizend mensen de gezondheid van het hart, in een periode van negen jaar, en wat bleek: het consumeren van pure chocolade, samen met een evenwichtig sport- en eetritme, verlaagde het risico op een hartkwaal met 30%.

De studie vond nog iets moois aan pure chocolade: het verlaagt het ‘slechte’ cholesterol in je bloed en verhoogt het ‘goede’ cholesterol in je bloed, wat het risico op hart- en vaatziekten ook verkleint.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…