fbpx

Hormoon in chocolade kan ‘seksdrift bij mannen verhogen’ en vermindert hoge bloeddruk

GFC NIEUWS- Chocola is niet alleen libidoverhogend, maar wetenschappers hebben aangetoond dat pure chocolade ook een hoge bloeddruk vermindert. En dat kan mannen met impotentieproblemen verder helpen.

Flavonoïden in de cacao helpen stikstofmonoxide te produceren, een chemisch stofje dat helpt om de bloedvaten in je penis te ontspannen. Dat heeft weer een betere bloedtoevoer en een betere erectie als gevolg.

Sterker nog: uit de studie blijkt dat het ook je sportprestaties een boost kan geven. In het onderzoek at de ene helft van een groep mannen twee weken lang pure chocolade, terwijl de andere helft witte chocolade kreeg. Nadat ze getest waren op hun prestaties, wisselden ze; nu at de ene helft witte chocolade en de andere helft pure chocolade.

De studie toont aan dat een blokje pure chocolade per dag je bloeddruk op peil houdt en het risico op een hartaanval met 39% verkleint. Dat komt door de flavonoïden die in pure chocolade zitten, die weer goed zijn voor de elasticiteit van je bloedvaten.

OOK INTERESSANT
Doorbraak kweekvlees: laboratoriumgekweekt vet brengt realistische smaak en textuur

Bovendien onderzocht de studie bij meer dan 31 duizend mensen de gezondheid van het hart, in een periode van negen jaar, en wat bleek: het consumeren van pure chocolade, samen met een evenwichtig sport- en eetritme, verlaagde het risico op een hartkwaal met 30%.

De studie vond nog iets moois aan pure chocolade: het verlaagt het ‘slechte’ cholesterol in je bloed en verhoogt het ‘goede’ cholesterol in je bloed, wat het risico op hart- en vaatziekten ook verkleint.