fbpx

Horecasector gaat protesteren tegen vervroegen avondklok

GFC NIEUWSREDACTIE- De horecasector in Suriname is tegen het besluit van de regering om de avondklok terug te brengen van 23.00 uur naar 21.00 uur en gaat later op de dag protesteren tegen het besluit.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft benadrukt dat dit besluit niet is genomen op basis van epidemiologische data, maar op basis van het onverantwoord gedrag van mensen die breidelloos festiviteiten organiseren en de horecasector die muziekformaties op de terrassen toestaan.

Deze bekendmaking heeft de bewindsman gedaan op 28 november tijdens de Covid-19-persconferentie in het Perscentrum op het Kabinet van de President. De maatregel gaat vanaf maandag 29 november in.

BEKIJK OOK
Nickerie krijgt moderne Visaanlandingsplaats

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: KIVC: ook genezen verklaarde personen en gevaccineerden moeten nu extra voorzichtig zijn

Sunita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter Stuurgroep Covid-Communicatie, heeft met behulp van grafieken en tabellen meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden.

Zij heeft opgemerkt dat de vaccinatiegraad nog heel laag is. Het grootste deel van de mensen die opgenomen moeten worden, betreft niet gevaccineerden.

De functionaris roept de samenleving op om te gaan vaccineren. Een grote Covid-19-vaccinatiedekking is nog steeds van belang voor een beter beschermingseffect in de samenleving.