Horecaondernemers die feestjes accommoderen handelen op eigen risico

GFC NIEUWSREDACTIE- Als een ressort of onderneming een privéfeest accommodeert, hebben de ondernemers op eigen houtje een risico genomen om gepakt en beboet te worden door de autoriteiten.

Men was er degelijk bewust van dat er protocollen en regels zijn vastgesteld in december, zegt Silvia Ang, voorzitter van de Suriname Hospitality and Tourism Association.

De voorzitter zegt dat de organisatie de leden alleen kan informeren over de besluitvorming van de overheid.

Dat mensen de regels aan hun laars lappen, is onvoorstelbaar volgens Ang, echter kan de organisatie weinig doen wanneer leden toch het besluit nemen om over de schreef te gaan.

“Elk lid neemt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid in acht en als de eigenaar van een ressort afspraken maakt met mensen dat die voor de kosten zullen opdraaien als ze beboet worden, is dat hun policy. Wij kunnen de leden alleen maar erop wijzen dat er regels zijn”, benadrukt Ang.

Ze is van mening dat er bewustwording op gang moet komen van de besmettingsgevaren.

Ang is van oordeel dat ook ouders openlijk naar hun kinderen toe moeten communiceren, omdat de ouders zelf weten waar hun kinderen zijn gaan feesten en het gevaar bij de bijeenkomsten ligt.

De autoriteiten hebben ook gesteld dat vooral veel jongeren de afgelopen dagen hebben gefeest.

Volgens haar moeten ondernemers goed nadenken over hun besluiten, omdat in geval de ondernemingen gesloten worden en maatregelen getroffen worden om de zaken dicht te houden, horecapersoneel zonder werk zit en dat is niet eerlijk.

De voorzitter is het ermee eens dat een ieder die een overtreding begaat een boete moet krijgen.

Ang zegt dat ondernemers onderling aan de horecabranche moeten denken.

“Denk aan de sector. Denk aan een ieder. Jij kan misschien plezier hebben bij de activiteiten die je organiseert, maar wij worden uiteindelijk weer de dupe ervan en ook onze werknemers”, benadrukt Ang.