fbpx

Hoogste onderscheiding voor oud-president Ronald Venetiaan

GFC NIEUWS- De Surinaamse oud-president Ronald Venetiaan heeft de hoogste onderscheiding van Suriname ontvangen.
Surinamers die zich op voortreffelijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk zijn in verband met 45 jaar herdenking Staatskundige Onafhankelijkheid gedecoreerd door president Chandrikapersad Santokhi. De decoraties hebben zaterdag plaatsgevonden tijdens een speciale bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein.
De gedecoreerden zijn voorgedragen uit verschillende sectoren door verschillende organisaties. Ook het kabinet van de president heeft enkele voordrachten verricht. President Santokhi dat dit jaar de criteria voor voordrachten zijn aangescherpt.
Het gaat volgens het staatshoofd burgers die zich belangeloos hebben ingezet voor land en volk, vanuit hun eigen verantwoordelijkheid. Hij noemt concreet sporters die zich nationaal en internationaal hebben ingespannen, alsook cultuuruitdragers, politici en personen uit verschillende beroepsgroepen.
President Santokhi heeft ook oud-president Venetiaan, die Suriname in uitdagende tijden kundig heeft weten te leiden, gedecoreerd voor zijn inspanningen. De president heeft de hoop uitgesproken dat andere burgers inspiratie kunnen putten uit de waardering die gedecoreerden krijgen, om zich zodoende ook op voortreffelijke wijze in te zetten voor land en volk.

BEKIJK OOK
23-jarige geestelijk gestoorde man doodgeschoten door militair