fbpx

Hoogste man ‘OPEC Fund for International Development’ in Suriname

GFC NIEUWS- De directeur-generaal (DG) van het OPEC Fund for International Development (OFID) Abdulhamid Alkhalifa, is vanaf 29 september tot en met 3 oktober te gast bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Het is de eerste keer dat de hoogste man van OFID een bezoek brengt aan het Caraibisch gebied en de keuze is gevallen op Suriname.

Met de DG reizen mee de Assistant DG, de Operations Officer voor Suriname en een Communications Officer.

Een van de hoogtepunten van dit bezoek was het bijwonen van de Jaarrede in DNA en een kennismaking met de president van de Republiek Suriname.

Verder zal de ondertekening van twee leningsovereenkomsten in de Energie en de Gezondheidssector plaatsvinden, voor een totaalbedrag van USD 32 miljoen.

In de periode 2012 tot 2017 heeft OFID de rehabilitatie van het wegdeel tussen Meerzorg en Tamansari als onderdeel van het Meerzorg-Albina Rehabilitatie Project, voor een bedrag van USD 13.8 miljoen gefinancierd en ook 6 poli’s ten behoeve van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), 6 operatiekamers en 1 IC unit, alsook de upgrading van het beddenhuis van het academisch ziekenhuis.

BEKIJK OOK
Belofte om eigenaren overwoekerde percelen Paramaribo aan te pakken niet waargemaakt

De delegatie zal in het kader van de activiteiten die zij financieren ook bezoeken brengen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Regionale Gezondheidsdienst Centra, een EBS powerplant alsook de weg Meerzorg-Albina.

Verder wordt ook ruimte gemaakt voor bezichtigen van ons mooie natuur en kennis te maken met de Surinaamse Cultuur.

OFID werd in 1976 opgericht door de Organisatie van Olie Exporterende (OPEC) lidlanden, ter ondersteuning aan de ontwikkeling van de landen in ontwikkeling. Dit gebeurt via het beschikbaar stellen van concessionele leningen, schenkingen en technische assistentie.