fbpx
Facebook Pagelike Widget

Hoofdstembureau Sipaliwini vergadert met politieke partijen

Het hoofdstembureau van Sipaliwini heeft op donderdag 2 april en zaterdag 4 april zittingen gehouden betreffende de kandidaatstelling van de diverse politieke partijen die in het district zullen deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei 2015.

Tijdens deze zittingen was Maya Manohar als vertegenwoordiger van het Centraal Hoofdstembureau ook aanwezig. Voorafgaand aan de zittingen is er ook een meeting geweest met vertegenwoordigers van de politie over het veiligheidsaspect op de dag van de kandidaatstelling en de verkiezingsdag.

De voorzitter van het hoofdstembureau van Sipaliwini, districtscommissaris Armand Jurel, heeft tijdens deze zittingen de politieke partijen het proces naar de verkiezingen uitgelegd. Gesproken is onder meer over de partijvergaderingen, en de indiening van getuigenlijsten.

Voor het district Sipaliwini zullen er 8 partijen deelnemen aan de verkiezing, met name: de Alternatieve Combinatie (AC), V7, de Amazone Partij Suriname (APS), de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), het Mega Front, de Nationale Democratische Partij (NDP) en A Nyun Combinatie (ANC).

Tevens is er tijdens de zittingen de verschillende tijden van indiening aan de partijen doorgegeven voor de dag der kandidaatstelling op donderdag op 9 april.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.