Hoofdkapitein Jeroe bevorderd en geridderd

De onbaatzuchtige inzet en toewijding van hoofd basja Jacobus Simon Godlieb Jeroe is bekroond met een bevordering tot kapitein en een onderscheiding als Ridder in de Ere Orde van de Palm.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft hem tijdens een ceremonie op het Commissariaat Sipaliwini aan de Zwartenhovenbrugstraat bevorderd tot kapitein. Vicepresident Ashwin Adhin heeft hem daarna, namens president Desire Bouterse, geslagen tot Officier in de Ere Orde van de Palm.

De 99-jarige Jeroe heeft 75 jaar gediend als basja in Pokigron (Boven Suriname/ Sipaliwini). Gedurende de eerste dertig jaren kreeg hij niet betaald voor zijn arbeid. Toch bleef hij zich zonder mokken en morren inzetten voor zijn gemeenschap.

Minister Dikan van Regionale Ontwikkeling zei in een kort woord tot de bejaarde dignitaris dat het “alleen maar genade is, om op zo een leeftijd nog actief als basja te fungeren. Voor mij is het ook een genade om hier te staan, kapitein Jeroe hier uw beschikking tot kapitein”.

De nieuwbakken kapitein is dankbaar voor de bevordering en de onderscheiding. In een reactie, zei hij aan de aanwezigen. “Waarom ik nog leef, is alleen door gebed. Bid daarom en vraag ik de here God om je te leiden door je werk. Ik bedank de Heer duizendvoudig en aan de mens geef ik een grote dank”, aldus de kapitein.

Overige berichten