fbpx
Hoofdkapitein Fedries op beleefdheidsbezoek bij minister RO

Hoofdkapitein Hendrik Fedries van het Langu-gebied langs de Gran Rio in Boven-Suriname, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Edgar Dikan.

Bij de ontmoeting dinsdag hebben de traditionele gezagsdrager en de bewindsman een luchtig gesprek gevoerd over de ontwikkelingen betreffende het Langu-gebied. Hoofdkapitein Fedries zijn residentie ligt op Stonhuku en hij voert het gezag over zeven dorpen.

Fedries heeft onder meer duidelijkheid gevraagd over de stand van zaken over de grote achterstand in de uitbetaling van de vergoeding van dignitarissen. De overheid heeft een achterstand van een aantal maanden in de uitbetaling van bepaalde kapiteins en basja’s.

De minister heeft hem aangegeven dat er hard gewerkt wordt om de achterstand in te lopen. Hij heeft hem de garantie gegeven dat het nieuw uitbetalingssysteem garanties geeft dat er geen nieuwe achterstanden zullen worden opgebouwd.

Ondertussen is de uitbetaling geautomatiseerd en worden de tegoeden rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekeningen van de dignitarissen. Het ministerie heeft de afgelopen periode dignitarissen begeleid in het openen van bankrekeningen bij lokale banken.

Dikan informeerde hem ook dat het ministerie werkt aan een voorstel om dignitarissen in aanmerking te laten komen voor de 25% verhoging die onlangs is toegekend aan ambtenaren. Zover is het echter nog niet.

De hoofdkapitein maakte van de gelegenheid gebruik om de minister uit te nodigen bij de viering van zijn 80ste jaardag. Hij was op 2 mei jarig, maar viert dat uitbundig op zaterdag 4 mei.

De minister heeft de uitnodiging geaccepteerd. Hij noemde Fedries in zijn boodschap een ‘elegante man’ en ‘goede vriend’.

Minister Dikan stelt het op prijs dat de hoofdkapitein van tijd tot tijd langskomt om van gedachten te wisselen over allerhande zaken. De minister benadrukte het belang van het onderhouden van een goede communicatie tussen het traditioneel gezag en de regering, casu quo het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…