fbpx

"Hoofdinspecteur Humphrey Naarden is geen goudverkoper"

GFC NIEUWS- Uit een onderzoek van de politie is gebleken dat kwaadwilligen de naam van de hoofdinspecteur van politie, Humphrey Naarden, misbruiken om derden op te lichten.
De oplichters doen zich voor als te zijn hoofdinspecteur Naarden die goudverkoper is via het Openbaar Ministerie. De slachtoffers, die ondernemers zijn, hebben grote geldbedragen in Amerikaanse dollar betaald aan de oplichters.
Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de oplichter telefonisch contact maakt met de ondernemer waarbij hij zich voorstelt als te zijn hoofdinspecteur Humphrey Naarden. Daarbij wordt de ondernemer gevraagd of die een hoeveelheid goud wil kopen via het Parket van de procureur-generaal.
Als de ondernemer bevestigend antwoordt, wordt een afspraak gemaakt om het geld af te geven aan een taxichauffeur voor het gebouw van het Parket van de procureur-generaal in de Limesgracht.
Het slachtoffer wordt wijs gemaakt dat de taxichauffeur het geld zal brengen naar de politieambtenaar waarna die het goud zal afgeven aan de taxichauffeur om voor hem- het slachtoffer- te brengen. Deze transactieafspraken maakt de oplichter telefonisch met de ondernemer, c.q. slachtoffer.
Nadat het geld is afgegeven en meegenomen door de taxichauffeur hoort de ondernemer niets meer van de oplichter.
Het is voor de zoveelste keer dat vermoedelijk dezelfde oplichter of meerdere oplichters de naam van de hoofdinspecteur misbruiken om personen op te lichten. Zijn naam is eerder ook misbruikt door criminelen in verband met het aanvragen en verkrijgen van vuurwapenvergunningen. “Laat het duidelijk zijn dat Hoofdinspecteur Humphrey Naarden geen goudverkoper is,” benadrukt de PR van het KPS.

BEKIJK OOK
Nationale Reparatie Commissie informeert Tweede Kamer over vraagstuk “erkenning, excuses en herstel”