fbpx
Hoofdbestuur NPS wint kort geding tegen Loswijk en feller

GFC NIEUWS- Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) onder leiding van Gregory Rusland heeft het kort geding, dat de leden Michael Loswijk en Eric Feller op 10 juli aanhangig gemaakt, gewonnen.

De kantonrechter verklaarde de eisers niet ontvankelijk in hun vorderingen.

Het hoofdbestuur werd bijgestaan door advocaat Gerold Sewcharan, terwijl Loswijk en Feller Antton Karg als advocaat hadden.

Loswijk en Feller eisten dat alle boeken en bescheiden, houdende financiële verslaglegging, over te dragen en daartoe toegang te bieden op een Congres uiterlijk binnen negentig dagen na betekening van het te wijzen vonnis.
Verder eisten ze uiterlijk binnen negentig dagen na het te wijzen vonnis een Congres te houden ter verkiezing van een nieuw hoofdbestuur, een voorzitter en ondervoorzitter. Tenslotte was er een dwangsom van SRD 50.000, – per dag of keer dat een of meer gedaagden in strijd handelen met de veroordelingen.

Rusland en anderen voerden onder meer in hun verweer aan dat Loswijk en Feller de vordering niet in hoedanigheid van leden van NPS hebben ingesteld. Verder stellen ze dat ook indien de eisers als individuele leden de vordering zouden hebben ingesteld, zulks in strijd zou zijn met artikel 9, waarin is bepaald dat behoudens het Congresbestuur alleen het Hoofdbestuur en de Algemene Ledenvergadering van ten minste drie afdelingen van NPS de bevoegdheid tot het eisen van een Congres toekomt.

Ook wierpen Rusland en anderen op dat eisers geen overdracht van en toegang tot de betreffende documenten kunnen afdwingen, omdat zij de bevoegdheid missen zelfstandig te beschikken over de boeken en bescheiden van de NPS.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.