fbpx
Hoofdbestuur NPS staat achter voorzitter Rusland

GFC NIEUWS- Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) spreekt haar volle vertrouwen uit in de leiding van de partij en haar voorzitter Gregory Rusland en de stootkracht van de overige leden, structuren en organen om de partij op het pad te houden van verdere groei en ontwikkeling en gaan over tot de orde van de dag.

Het hoofdbestuur heeft zaterdag tijdens een hoofdbestuursvergadering zich gebogen over het schrijven van 27 oktober van de drie bestuursleden: Orpheu Marengo, Ruth Renfurm-Coutinho en Silenta Neslo.

Op de vergadering was Neslo aanwezig, terwijl de leden Renfurm en Marengo hadden afgemeld.

Het lid Neslo en alle overige hoofdbestuursleden zijn in de gelegenheid gesteld om hun visie te geven over de inhoud van de brief.

Staande de vergadering hebben leden hun misnoegen geuit over de wijze van communicatie waarbij er vooraf nimmer intern momenten zijn geweest om met anderen over de inhoud van gedachten te wisselen. Leden van het hoofdbestuur zijn dan ook van mening, dat een en ander een actie is van slechts drie anderen.

De algemene constatering is dat er ongegronde en verkeerde informatie publiekelijk is gebracht en de naam en eer van de voorzitter onterecht is geschonden. Hierdoor is niet alleen het aangezicht van de voorzitter, maar ook van de Nationale Partij Suriname onterecht geschonden en wordt het harde werk van diverse personen, afdelingen, structuren en organen voor verdere groei van de Partij teniet gedaan.

Het lid Neslo heeft de vergadering vroegtijdig verlaten.

Vanwege het feit dat de briefschrijvers hun acties voortzetten met alle negatieve gevolgen voor de NPS, is vanuit de vergadering naar voren gekomen dat het vertrouwen in die drie leden ernstig is geschaad.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…