fbpx

Hoofdbestuur BEP naar Lio Kuutu Boven-Suriname

In het weekend van 2-4 november heeft het hoofdbestuur van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP), onder leiding van voorzitter Ronnie Asabina, een formeel bezoek gebracht aan het ressort Boven-Suriname. De BEP-voorzitter werd vergezeld door een groep partijleden van ongeveer 40 personen. Met zang en dans werd Asabina en delegatie, door de bekende sëkëtie groep “Sëkëtie Awai”, verwelkomd op Asidonhopo en begeleid naar de Lio Kuutu georganiseerd door Graman Albert Aboikoni der Saramaccaners.

Op de dag van de afsluiting van de Lio Kuutu, heeft voorzitter Asabina de vergadering toegesproken. In zijn toespraak zei hij blij te zijn met het initiatief van de Graman om het pad van verzoening op te gaan en zelf te zoeken naar oplossingen voor de problemen in de dorpen.

De BEP als regeringspartij is bereid om haar bijdrage te leveren waar nodig. Verder is de BEP-voorzitter bijzonder ingenomen met het plan van de Graman Aboikoni om middels landbouw zijn gebied tot ontwikkeling te brengen en niet te wachten op de overheid.

OOK INTERESSANT
‘Ontslagwet 2018’ wordt geëvalueerd

Asabina gaf de Lio Kuutu mee om doorzettingsvermogen te hebben wanneer er gestart is met dat landbouwproject, want concurrentie zal er altijd zijn. Door continuïteit te hebben in het proces, zal de Saramaccaanse stam het wel redden met dit project.

BEP-ondervoorzitter Edgar Dikan, minister van Regionale Ontwikkeling, was met een regeringsdelegatie ook op de Lio Kuutu aanwezig. Gekoppeld aan de Lio Kuutu heeft Dikan, een 3-daags werkbezoek afgelegd aan diverse dorpen in Boven-Suriname. De RO-minister werd vergezeld door zijn directie, stafpersoneel en DC Jeroe, de nieuwe districtscommissaris van dat bestuursressort.

De BEP, die voor het laatst bij de verkiezingen van 2010 een DNA-zetel heeft behaald in dit gebied, maakt zich sterk om minstens 1 zetel in de wacht te slepen in ressort Boven-Suriname bij de verkiezingen van 2020.(GFC)