Hoofd wereldwijde Ahmadiyya Moslimgemeenshap prijst regering Nieuw Zeeland en publieke reacties op moskeeaanval

“Ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitroeien van alle vormen van religieuze haat”, aldus het wereldhoofd van de Ahmadiyya-moslimgemeenschap, de vijfde kalief, zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad in een verklaring.

Op 22 maart prees hij de reactie van de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, de regering van Nieuw-Zeeland en zijn publiek op de terrorist aanval op moskeeën in Christchurch vorige week.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad, die zijn wekelijkse vrijdagpreek afsloot in de Baitul Futuh moskee in Londen, drukte opnieuw zijn rouw en verdriet over de aanval uit.
Biddend voor de slachtoffers, Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Veel onschuldige mensen, inclusief kinderen, zijn gemarteld als gevolg van religieuze en etnische haat. Moge Allah de Almachtige genade met hen allen hebben en geduld geven aan de nabestaanden”.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad ging verder met het prijzen van de onmiddellijke en meelevende reactie van de regering van Nieuw-Zeeland en zei dat moslimregeringen acht moeten slaan op en leren van het leiderschap van Nieuw-Zeeland.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei verder:

“De meest excellente en morele manier waarop de regering van Nieuw-Zeeland, en met name haar premier, reageerde op deze aanval is zeer voorbeeldig en het meest lovenswaardig. Het was een reactie van de hoogste orde en ik bid dat moslimlanden leren van dit model van moraliteit en elk hun eigen rol spelen bij het uitbannen van alle vormen van religieuze haat”.

Zijne Heiligheid prees ook het publiek in Nieuw-Zeeland voor hun sympathieke en oprechte reactie op deze tragedie.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Het publiek (in Nieuw-Zeeland) heeft ook zijn volledige steun aangeboden. Radio- en televisiezenders hebben aangekondigd dat ze de moslim ‘Oproep tot Gebed’ (Azan) ten tijde van het vrijdaggebed zullen afspelen om solidariteit met moslims te tonen. Verder verklaarden veel niet-moslimvrouwen, inclusief Christenen, dat zij hoofddoeken als een gebaar van steun en empathie zullen dragen. Moge Allah de Almachtige hun vrome acties aanvaarden”.

Zijne Heiligheid prees ook het geloof en het geduld getoond door moslims die hun naaste verwanten en geliefden verloren hebben in de moskeeaanvallen.

Hij loofde in het bijzonder een moslimvrouw die buitengewoon geduld had getoond en zich had uitgesproken over het verlies van haar man en zoon in de aanval.

Bij het afsluiten van zijn opmerkingen veroordeelde Hazrat Mirza Masroor Ahmad in de sterkste bewoordingen die extremistische moslimgroepen die om wraak schreeuwden.

Hij legde uit dat een dergelijke wraak alleen maar zou leiden tot een vicieuze cirkel van haat en vijandschap.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad bad:

“Moge Allah de Almachtige zulke extremistische groepen binnen de moslimwereld uitroeien en moge de ware, vreedzame leer van de Islam zich in de wereld verspreiden.”

Overige berichten