Hoody presenteert eerste pupillen op groter podium

Hoody Suriname heeft drie deelnemers die hebben geparticipeerd aan schrijfworkshops gepresenteerd tijdens het Hoody Suriname hip hop event in de Migos Lounge.

De organisatie heeft gedurende de maand maart workshops gehouden waarin de jongeren schrijfvaardigheden en presentatietechnieken zijn bijgebracht. Daarbij zijn zij ook persoonlijk begeleid om poëzie, song-of rapteksten te schrijven en die te presenteren.

Er hebben twaalf jongeren deelgenomen aan de workshops. Zij hebben aan minimaal twee teksten gewerkt tijdens de workshop, waarvan een presentatieklaar is gemaakt.

Het doel van Hoody Suriname is om de volgende generatie woordkunstenaars, hetzij zangers, (tekst)schrijvers of dichters, te bewegen om hun werk op een professionele manier te doen en klaar te stomen voor de toekomst. Dit doet zij door met coaches samen te werken die al werkzaam zijn in de verschillende disciplines van teksten schrijven en presenteren.

Er is voor deze editie samengewerkt met Eldridge Zaandam als zangcoach, Paramario als rapper en Rose-Marie Maître als schrijver/dichter. Op advies van de coaches zijn drie van de twaalf deelnemers gekozen om hun werk te presenteren op het Hoody Event.

Het evenement heeft plaatsgevonden op 30 maart in de Migos Lounge aan de Waterkant. Verder waren van de partij DW1, Yogi D en Hoody coach Paramariow van de Street Soldierz.

De Hoody finalisten waren Jaylon, Chandae en Chaliyah. Jaylon en Chandae hebben spoken words gepresenteerd, terwijl Chaliyah een lied heeft samengesteld. Zij zijn muzikaal begeleid door de hoody DJ.

De coaches hebben de finalisten afgevaardigd op basis van hun groei tijdens de workshops, de sterkte van hun teksten en hun presentatietechnieken.

Hoody Suriname organiseert jaarlijks meerdere hip hop events en wil daarmee jong talent een platform bieden. Dit was het tweede Hoody Suriname hip hop evenement. De organisatie blikt tevreden terug op de activiteit en bereidt zich voor op een volgende reeks workshops dit jaar en hoody evenementen.